Och det blev så gott!
Receptet kommer här:
3,5 dl havregryn
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
125 g smör, rumstempererat
2 dl socker
0,5 dl jordnötssmör
1 ägg
2 dl salta jordnötter
2,5 dl chocolatechips eller
200 g hackad mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
- Vispa samman smör, strösocker och jordnötssmör.
- Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockerkristallerna hinner "smälta". Några minuter räcker.
- Häll i de torra ingredienserna och blanda om när kakdegen nästan gått ihop, tillsätt då jordnötter och choklad. Blanda väl.
- Fördela ca en msk per kaka på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i ca 12-15 min.
Efter att ha smakat på kakorna så var man ju tvungen att gå ut och gå en sväng. Den här gången gick jag 30 min istället. Kände att 45 min var för mycket för mig. Det är viktigt att man inte går ut för hårt i början för då är det lätt att man lessnar. Det är inte fel att backa några steg. Ha inte dåligt samvete! Jag tänker då inte ha det. Jag kommer klara av det hur lätt som helst sen, behöver bara öva lite ;)
Alex
Kakorna ser riktigt smaskiga ut!
SvaraRaderaOch vilken vacker bild från din promenadslinga. Vi får gå den tillsammans sen i sommar. Jag är stolt över dina kloka ord, kära lillasyster. Visst kommer du att klara detta. Vi gör det ju tillsammans. Kram Cissi