onsdag 21 maj 2014

Bananpannkaka i ugnen

Jag gillar inte bananer som börjar bli övermogna och sådär brunspräckliga. Därför passade det bra att använda de sista bananerna till dagens lunch som bestod av ugnsbakad bananpannkaka.

Bananpannkaka i ugn, 1 portion = 4 propoints
2 små bananer
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk

Gör så här:

Mosa bananerna med gaffel. Vispa ihop ägg, mosade bananer, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk. Låt stå och svälla någon minut.  Häll i ugnsfast teflonform. Gräddas i ugn 200 grader ca 15 minuter. 




Jag serverade min bananpannkaka med 1/2 dl Lindahls vaniljkvarg (= 1 propoints) och rårörda hallon. Passade på att smaksätta vattnet med några hallon också. Totalt "kostade" dagens lunch 5 ViktVäktar propoints. 




Smakar nästan som att äta en efterrätt. Vilket passar perfekt till en godisgris som mig :)

Cissi

1 kommentar:

  1. Det där såg ju riktigt gott ut! Det måste jag prova nån gång ;) kram Alex

    SvaraRadera